Какво си казаха първите три политически сили в парламента с държавния

...
Какво си казаха първите три политически сили в парламента с държавния
Коментари Харесай

Политолози за сглобката: Споразумение ще има, въпросът е в каква конфигурация

Какво си споделиха първите три политически сили в Народното събрание с президента по време на консултациите през вчерашния ден? Върви ли се към нова сглобка с нова настройка или към избори „ 2 в 1 “?

Тези въпроси разясниха в предаването „ Тази заран “ журналистът Петко Георгиев и политолозите Димитър Ганев и Първан Симеонов.

„ Смятам, че не си заслужава да се обръща огромно внимание на това, което се приказва при президента на тези съвещания. Тъй като на дневен ред не седи въпроса за съставянето на служебно държавно управление, президентът седи там и задава въпроси като интервюиращ “, счита журналистът Петко Георгиев

Той разясни, че „ сериозните работи се случват в Народното събрание, където сериозните държавници (Борисов и Пеевски – б.р.) се събраха да основават законопроект за битка с миграцията “. Според него „ яката сглобка сред ГЕРБ и Движение за права и свободи “ има потребност от присъединяване на ПП-ДБ, с цел да взе участие по някакъв метод във властта.

„ Миналата седмица имаше два партийни форума, като и от двата се чуха почти сходни послания – за конструктивност, за разговор и за опазване на това болшинство. По време на форума на ГЕРБ Борисов се пошегува, че в случай че изпрати мъже на договарянията, кабинет няма да има. От друга страна – на форума на Политическа партия се чуха позиции в същия звук “, изясни Димитър Ганев.

Според него среща сред Бойко Борисов и водачите в ПП-ДБ ще има, когато се парафира окончателното съглашение. Политологът счита, че дамският екип за договаряния от страна на ГЕРБ е за да се тушира напрежението и да се избегнат възможните спорове.  

„ Големият въпрос тук е доста простоват и той е дали в България да има ръководство без присъединяване на прозападните либерали, когато в непосредствена непосредственост се води война. Краткият отговор на този въпрос е: „ Не “. Може да ес измисли някакво друго сглобяване – ГЕРБ с някакви отцепници от други парламентарни групи, ГЕРБ с Движение за права и свободи и още някакви отцепници и така нататък Но тогава либералите остават в съпротива “, съобщи Първан Симеонов.

Политологът е на мнение, че либералите са доста положителни в това да стачкуват, а идва пролетта и времето е уместно за това.

Според него обаче не може да има формула на ръководство и без Движение за права и свободи, тъй като „ тази партия е виновна за една немалка група хора и в този смисъл държи един пакет от акции в българския политически развой “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР